dijous, 7 de novembre de 2013

Comunicat lliurat al Consell Escolar exposant l'opinió de l'AMPA referent a només fer colònies a segon i quart
22 d’octubre de 2013, Mollet del Vallès

L’educació d’un fill és una tasca complicada. Són molts els factors que s’han de tenir en compte i el pilar fonamental de tot això és l’Escola.
A l’escola no només  s’han de rebre coneixements, també s’han d’inculcar una sèrie de valors que facin que els nostres fills creixin com a persones. És evident, que la responsabilitat principal de transmetre aquests valors recau en els pares, però hi ha una part d’aquests valors que també els  toca als mestres.
Dins del projecte educatiu  de la nostra escola, està contemplat  que els nens participin en les colònies escolars. Aquesta activitat representa un marc immillorable per a què els nostres fills facin seves una sèrie d’experiències (de les que molts vam gaudir de petits i no tan petits), i agafin com a seus uns valors de companyonia, amistat, respecte i participació.
Participació, vol dir intentar que el màxim número de nens i nenes hi participin; que la majoria d’alumnes puguin gaudir d’una experiència enriquidora. Vol dir buscar entre tots una solució als problemes que puguin sortir per tal de que entre tots, i amb el consens de totes les parts involucrades en l’educació dels nostres fills, trobem la forma més eficaç de que tots els alumnes tinguin l’opció d’escollir si volen o no volen poder marxar de colònies.
Ja fa uns anys, pares i mestres, van arribar a l’acord de que els mestres poguessin realitzar horari intensiu a les últimes setmanes del mes de juny (sabent com de complicada és de vegades la conciliació de la vida laboral dels pares de l’escola amb la vida familiar) amb la condició de que es continuessin realitzant les colònies a l’escola. Ambdues parts van parlar i cedir, en part, a les seves reclamacions inicials.
La darrera decisió respecte a les colònies que ha pres l’escola, ha estat una decisió unilateral. Sense consens. Les decisions  unilaterals només porten a un camí de desgast i cansament. Un camí precisament pel qual no volem que els nostres fills hi caminin. És per aquest motiu que la Junta de l’AMPA vol mostrar la seva disconformitat i desacord amb la decisió presa pel cos educatiu de l’escola, de només marxar de colònies els cursos de final de cicle de primària.
I perquè així consti, us fem arribar aquest escrit.

Junta de l’AMPA

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada